Halid Meşal: Mekke anlaşması Hamas’ın yeni siyasi dilidir Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
FİLİSTİN
02 Ekim 2007 · 01:00

Halid Meşal: Mekke anlaşması Hamas’ın yeni siyasi dilidir

SAAF-Hamas Siyasi Büro başkanı Halid Meşal, Mekke anlaşmasının Hamas’ın yeni siyasi dili

SAAF-Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Mekke anlaşmasının Hamas’ın yeni siyasi dili olduğunu söyledi.

 

Birleşik Arap Emirliklerinde yayınlanan el-Halic gazetesinin haberine göre Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, yeni hükümetin siyasi programına saygılı olduklarını ve FKÖ’nün İsrail’le yaptığı anlaşmalara bağlı kalacaklarını söyledi.

 

Hamas’ın Mekke anlaşmasıyla yeni bir siyasi dil kullanmaya başlayacağını söyleyen Meşal, “Mekke anlaşmasında ve daha önce de esirler belgesinde öngörülen ve tüm grupların katılımıyla oluşan programa bağlıyız” dedi.

 

Halid Meşal, Hamas’ın Mekke anlaşmasıyla ilgili tutumu konusunda sorulan bir soruya da “Evet, bu anlaşma Hamas’ın yeni siyasi dilidir. Bu, ulusal bir zorunluluktur, bu aşamaya uyacak münasip bir dille, ortak bakış açısı çerçevesinde tüm Filistinli gruplarla diyalog içinde olmalıyız” diye cevap verdi.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 18.08.2026 13:39 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/2381/halid-mesal-mekke-anlasmasi-hamas-in-yeni-siyasi-dilidir