Samarra saldırısının yıldönümünde Ayetullah Sistani’den mesaj

01 Ocak 1970

SAAF-Samarra’daki Ehl-i Beyt önderlerinin türbelerine saldırının yıldönümünde, Bağdat yine kan

SAAF-Samarra’daki Ehl-i Beyt önderlerinin türbelerine saldırının yıldönümünde, Bağdat yine kan gölüne döndü. Buna karşın Iraklı önde gelen dini mercilerinden Ayetullah Seyyid Ali Sistani halka sağduyu çağrısı yaptı.

 

Hicri takvime göre Samarra saldırılarının yıldönümünde bürosu aracılığıyla bir açıklama yayınlanan Ayetullah Sistani, Iraklı Şiilere sağduyulu olmaları ve Sünni Araplara yönelik intikam arayışına girmemeleri çağrısında bulundu.

 

Bir yıl önceki Samarra saldırısının Irak’ı “kör şiddet” döngüsüne sürüklediğini kaydeden Ayetullah Sistani, “günahkâr tekfircilerin böylelikle bir iç çatışma çıkarmayı hedeflediğini söyledi ve “yas gününüzde sakin olun” mesajını verdi.

 

Ayetullah Sistani, mesajının devamında Irak hükümetinin türbelerin onarımının bitirilmesini ve Irak halkının birliği güçlendirmesi için mücadele etmesini istedi.

 

Samarra’daki imamların türbesine düzenlenen bombalı saldırının ardından Irak büyük bir çatışmanın eşiğine gelmiş, ancak Iraklı Şii ulemanın sükunet çağrıları üzerine büyük bir tehlike ciddi düzeyde engellenmişti.