Lübnan Sünni Müftüsü Deryan'dan Nevaf Selam'a destek çağrısı Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
LÜBNAN
14 Ocak 2025 · 14:15

Lübnan Sünni Müftüsü Deryan'dan Nevaf Selam'a destek çağrısı

Lübnan'ın Sünni Müftüsü Abdullatif Deryan, Nevaf Selam’ın hükümeti kurma sürecinin kolaylaştırılması için siyasi güçlere çağrıda bulundu. Deryan, Selam'ın görevini başarıyla yerine getirmesinin ülkenin siyasi, iktisadi ve sosyal olarak toparlanması için kritik önemde olduğunu söyledi.

YDH - Lübnan Sünni müftüsü Şeyh Abdullatif Deryan, siyasi güçlere "ülkenin politik, iktisadi, sosyal ve kalkınma alanlarında toparlanması ve Lübnan’ın barış ve istikrar içinde parlak bir geleceğe kavuşması için Nevaf Selam’ın görevini kolaylaştırmak üzere işbirliği yapmaları" çağrısında bulundu.

El-Ahbar gazetesinin aktardığına göre Deryan, yaptığı açıklamada, “Nevaf Selam’ın görevini kolaylaştırmanın ulusal bir görev olduğunu ve uzmanlardan ve yetkin kişilerden oluşan kapsayıcı bir ulusal hükümet kurulması gerektiğini” ifade etti.

Ayrıca, "ülkenin geçtiği hassas ve tehlikeli dönemlerde sorumluluk üstlenen Necib Mikati’nin çabalarını" takdir ettiğini belirtti.

Deryan, Nevaf Selam’a "ülkenin zor koşullarında üstlendiği görevde başarı ve kolaylıklar dilediğini" söyledi.

Uluslararası Adalet Divanı Başkanı Nevaf Selam, Lübnan'da 85 milletvekilinin oyunu alarak hükümeti kurmakla görevlendirilmişti.

Bu süreç, Lübnan Cumhurbaşkanı Jozef Aun'un pazartesi günü gerçekleştirdiği zorunlu meclis istişareleri sonucunda gerçekleşti.

Selam, 128 milletvekilinden 85'inin desteğini alarak, Aun'un başkanlık dönemindeki ilk hükümeti kurmaya hak kazanmıştı.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 17.08.2026 16:28 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/24405/lubnan-sunni-muftusu-deryan-dan-nevaf-selam-a-destek-cagrisi