Dahlan: Filistinliler İsrail’den cevap bekliyor

01 Ocak 1970

SAAF-Filistin Yasama Meclisi Üyesi ve el-Fetih’in Güvenlik Şefi Muhammed Dahlan, ABD’nin iki

SAAF-Filistin Yasama Meclisi Üyesi ve el-Fetih’in Güvenlik Şefi Muhammed Dahlan, ABD’nin iki devletli çözüm formülü konusunda İsraillilerin cevabını beklediklerini söyledi.

 

Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’la ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın görüşmesinin ardından bugün Ramallah’ta bir basın toplantısı yapan Muhammed Dahlan, İsrail’le birlikte bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını öngören iki devletli çözüm planına değinerek “biz açık ve nihai bir cevap almak istiyoruz. Bu kabul edilmeli, reddedilmeli veya buna daha fazla zaman ayrılmalı” dedi.

 

Abbas ve Rice’ın iki devletli çözümün uygulanması için yeni mekanizmalar üzerinde görüştüğünü belirten Dahlan, ABD Başkanı George Bush’un 2002’de Beyaz Saray’da yaptığı konuşmada bu meseleye değindiğini söyleyerek “Bush, bu konuşmasında Filistinlilerden terörizmle mücadele etmesi karşılığında Filistinlilerin İsrail’le barış ve güvenlik içinde bir arada yaşama hakkını destekleyeceğini bildirmişti” dedi.

 

Suudi Arabistan da 1967 topraklarında kurulacak bağımsız bir Filistin devletinin kabul edilmesi durumunda Arap ülkelerinin İsrail’le ilişkilerini normalleştirmesini öngören bir plan sunmuştu.

 

İsrail’i tanımayı kabul etmeyen Hamas, özellikle Mekke Anlaşması’ndan sonra 1967 sınırlarında kurulacak bir Filistin devletine sıcak bakıyor.