Filistinli örgütler ulusal birlik hükümetinde yer almıyor

01 Ocak 1970

SAAF-Hamas’la el-Fetih arasında ulusal birlik hükümeti konusunda anlaşmaya varılmasına

SAAF-Hamas’la el-Fetih arasında ulusal birlik hükümeti konusunda anlaşmaya varılmasına rağmen, bazı Filistinli gruplar kurulacak hükümette yer almayacaklarını açıkladılar.

 

Filistin Başbakanı İsmail Heniye, kurulacak ulusal birlik hükümetine katılmaları için Ahmed Cibril liderliğindeki Filistin’in Kurtuluşu için Halk Cephesi- Genel Komutanlık ve Filistin’in Kurtuluşu için Demokratik Cephe örgütlerinin yetkilileriyle görüşmelerde bulundu.

 

El-Fetih’le Hamas arasında Mekke’de sağlanan anlaşma konusunda bilgi veren İsmail Heniye, bu örgütlerden ulusal birlik hükümetine katılmalarını istedi.

 

Filistin’in Kurtuluşu için Halk Cephesi- Genel Komutanlık adlı örgüt Şam’da yayınladığı bir bildiriyle Mekke Anlaşması’nda FKÖ’nün İsrail’le yaptığı anlaşmaların tanınması maddesinin geçmesinden dolayı kurulacak ulusal birlik hükümetine katılmayacaklarını açıkladı.

 

El-Alem televizyonuna bir demeç veren Ahmed Cibril, direnişin sürdürülmesi ve İsrail’e taviz verilmemesi gerektiğini belirterek “ABD daha fazla taviz koparmak istiyor” dedi.

 

Filistin Halk Cephesi üyesi Mahir et-Tahir de el-Alem televizyonuna yaptığı açıklamada ulusal birlik hükümetine katılmayacaklarını belirterek “İsrail’in tanınması anlamına gelen FKÖ ile İsrail’in yaptığı anlaşmaları kabul etmek istemiyoruz” dedi.

 

Öte yandan Filistin Başbakanı İsmail Heniye, Filistinlilerin elinde 7 aydır tutuklu bulunan İsrail askeri Gilad Şalit’in sorununun iki hafta içinde açıklığa kavuşacağını belirtti.

 

İrna haber ajansının Filistinli haber kaynaklarına dayandırarak bildirdiğine göre Filistin Yasama Meclisi üyelerine bir açıklama yapan Başbakan İsmail Heniye, bu kararın Filistin ulusal çıkarları ve İsrail cezaevlerinde tutulan Filistinli esirler göz önünde bulundurularak alındığını belirtti.