Dari: İntikam için münasip zamanı bekliyoruz

01 Ocak 1970

SAAF-Irak Müslüman Âlimler Heyeti Başkanı Haris Dari, Şam ziyareti sırasında yaptığı açıklamada tecavüz

SAAF-Irak Müslüman Âlimler Heyeti Başkanı Haris Dari, Şam ziyareti sırasında yaptığı açıklamada tecavüz suçunun büyüklüğü, ırzın kutsallığı ve utanç korkusu dolayısıyla münasip vakitte intikam alınacağını söyledi.

 

Bu tecavüzlerden birisinin de beş Iraklı güvenlik güçleri tarafından yapıldığını kaydeden Dari, “Amerikalılar bu mahalleye geldiklerinde ve bu gerçeği öğrendiklerinde nadir bir iyilikte bulunarak bu kaçırılanları kurtardı. Kurtarılanlar arasında bu genç kız da vardı” dedi.

 

Irak hükümetinin Hayfa caddesindeki Baas yapılanmasını dağıtma girişimine değinen Dari, bu hadisenin intikamının da zamanı geldiğinde alınacağını kaydetti.

 

Irak’ta Arap-Kürt-Türkmen şeklinde etnik yahut Sünni-Şii şeklinde mezhebi, Müslüman-Hıristiyan şeklinde dini bir çatışmasının olmadığını kaydeden Dari,  ortada bir fitnenin olduğunu belirtti.

 

“Fitnenin arkasında ortak hedeflerini gerçekleştirmek için işgal güçleri ve yönetimde bulunan partilerin çeteleri bulunuyor” diyen Dari, “bu fitneyi iç savaşa dönüştürmek istiyorlar” şeklinde konuştu.