Venezuela Dışişleri Bakanı: Rubio takıntılı ve acınası Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
BATI YARIM KÜRE
05 Şubat 2025 · 11:28

Venezuela Dışişleri Bakanı: Rubio takıntılı ve acınası

YDH - Venezuela Dışişleri Bakanı İvan Gil Pinto, ABD'li mevkidaşı Marco Rubio'yu Küba, Nikaragua ve Venezuela takıntısı nedeniyle "takıntılı ve acınası" olarak tanımladı ve Rubio'nun bu ülkelerin egemenliğine saygı duymadığını, abluka, yaptırımlar ve saldırganlıkla zarar vermeye çalıştığını belirtti.

Gil, Küba, Nikaragua ve Venezuela halklarının teslim olmayacağını ve kendilerini satmayacağını vurgulayarak, Rubio'ya "Havlamaya devam edin, biz sizin hayallerinizi her zaman olduğu gibi egemenlik, direniş ve başımız dik bir şekilde yeneceğiz," şeklinde seslendi.

Kübalı göçmenlerin oğlu olan Rubio; Küba, Nikaragua ve Venezuela'yı "insanlık düşmanı" olarak nitelendirip bölgesel göç krizine neden olmakla suçlamıştı.

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, Rubio'nun açıklamalarını "küstahlık" olarak değerlendirerek, ülkesinden göçün nedeninin ABD'nin 60 yılı aşkın süredir devam eden ticari ablukası olduğunu savundu ve Rubio'nun temsil ettiği “yeni faşizmin” insanlığı tehdit ettiğini söyledi.

Rubio, Panama ve El Salvador'daki temaslarının ardından Kosta Rika'dan Guatemala'ya geçti.

Venezuela, ABD, İvan Gil Pinto, Marco Rubio, Küba, Nikaragua, göçmen krizi, Latin Amerika

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 15.10.2026 04:38 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/24988/venezuela-disisleri-bakani-rubio-takintili-ve-acinasi