Mukteda Sadr: Güvenlik planının komutası Iraklılarda olmalı

01 Ocak 1970

SAAF-Irak’ın etkin dini ve siyasi liderlerinden Mukteda Sadr, Irak güvenlik güçlerini, Bağdat için

SAAF-Irak’ın etkin dini ve siyasi liderlerinden Mukteda Sadr, Irak güvenlik güçlerini, Bağdat için uygulamaya konulan güvenlik planının komutasını almaya çağırdı.

 

El-Arabiya televizyonunun haberine göre Mukteda Sadr, “Bağdat güvenlik planının idaresi, Amerikalılarda değil, Irak güvenlik güçlerinde olmalıdır” dedi.

 

“Askeriyle, polisiyle Irak güvenlik güçleri, iman, fedakarlık ve halk sevgisiyle Irak’ı ve Irak halkını koruyabilir, işgalcilerin uçaklarının tanklarını yardımına gerek yoktur” diyen Sadr, “işgalci düşman” olarak nitelediği ABD güçlerinin hakim olduğu bir güvenlik planının Irak’a bir faydasının olmadığını kaydetti.

 

Mukteda Sadr, Bağdat güvenlik planının ancak etnik ve mezhebi bağlılıklardan bağımsız bir anlayışla uygulanması durumunda başarılı olabileceğini ifade etti.

 

Mukteda Sadr'ın yazlı olarak yaptığı bu açıklamanın Sadr'ın Bağdat bürosu başkanı Abduzzehra es-Suveyidi tarafından okunduğu bildirildi.

 

ABD’li ve Iraklı bazı yetkililerin Irak dışına çıktığını belirttikleri Mukteda Sadr’ın nerede bulunduğu hala belirsizliğini korurken, Sadr’a yakın çevreler, onun Irak dışına çıktığını yalanlıyorlar.