ABD: Irak’ın Sünni bölgelerinde İran yapımı silahlar bulduk

01 Ocak 1970

SAAF-Şimdiye kadar İran’ın Şii direnişçileri silahlandırarak desteklediğini iddia eden ABD, bu kez

SAAF-Şimdiye kadar İran’ın Şii direnişçileri silahlandırarak desteklediğini iddia eden ABD, bu kez Sünni bölgelerde ele geçirilen İran yapımı silahları basına gösterdi.

 

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre Amerikan askerleri, Sünni bölgesi Bakuba’da ele geçirilen İran yapımı silahları basına gösterdi.

 

Basına gösterilen silahların İran yapımı olduğunu ve yol kenarına yerleştirilen gelişmiş bomba düzenekleri de ele geçirdiklerini belirten ABD askerleri, bu havan toplarının ve roketlerin cumartesi günü Bakuba’daki polis karakoluna yapılan saldırıda da kullanıldığını ifade ettiler.

 

Tahran’ı Irak’taki silahlı saldırıları desteklemekle suçlayan Washington, İran’ın EFP maddesini kullandığını ve bununla yapılan ve yol kenarlarına yerleştirilen bombaların son derece güçlü bir etkiye sahip olduğunu ifade ediyor.

 

ABD’li askeri yetkililerin açıklamasına göre yol kenarına yerleştirilen bu bombalardan dolayı 2004’ten bu yana 170 Amerikan askeri öldürüldü.

 

İranlı askeri kaynaklar ise 8 yıl süren İran Irak savaşı boyunca her iki tarafın da birbirinin silahlarını ele geçirdiğini belirterek ABD’nin iddialarını yalanlıyor.