İslami Cihat ve FKHC hükümete girmiyor

01 Ocak 1970

SAAF-Filistin’de ulusal birlik hükümetinin yakında açıklanacağı belirtilirken, İslami Cihat’la

SAAF-Filistin’de ulusal birlik hükümetinin yakında açıklanacağı belirtilirken, İslami Cihat’la Filistin’in Kurtuluşu İçin Halk Cephesi kurulacak hükümete girmeyeceklerini açıkladılar.

 

Filistin’de yayınlanan el-Menar gazetesinin haberine göre Başbakan İsmail Heniye hükümet kurma çalışmaları doğrultusunda siyasi gruplarla görüştüğünü belirtti ve görüşmelerden sonra bu hafta sonuna kadar yeni kabineyi açıklayacağını ifade etti.

 

Batı Şeria’da düzenlenen Filistin’deki “İslami Mukaddesleri Koruma Konferansı”na telefonla katılan Filistin Başbakanı İsmail Heniye, “Beytu’l- Mukaddes, Arap ve İslam ümmetine bırakılmış bir emanettir, hükümet Kudüs’ün bağımsız Filistin devletinin ebedi başkenti olduğu ilkesine bağlıdır” dedi.

 

Hamas sözcülerinden Salah el-Berdavil de hükümet kurma konusunda yapılan görüşmeler tamamlandıktan sonra en geç bu hafta sonuna kadar kabine üyelerinin isimlerinin güvenoyu için meclise sunulacağını söyledi.

 

El-Fetih sözcülerinden Mahir Mikdad, Filistin radyosuna verdiği demeçte Mekke Anlaşması doğrultusunda ulusal birlik hükümetinin en kısa sürede kurulması gerektiğini söylerken, Filistin’in Kurtuluşu için Halk cephesi ve İslami Cihat örgütleri, kurulacak hükümete katılmayacaklarını açıkladı.

 

Yeni kurulacak hükümette Dışişleri Bakanlığına getirilmesi beklenen Ziyad Ebu Amr da Birleşik Arap Emirlikleri’nde yayınlanan daru’l- halic gazetesine verdiği demeçte İsrail’in siyasi bir çıkmazla yüz yüze bulunduğunu belirtti ve İsrail’i Mekke Anlaşması’nı sabote etmeye çalışmakla suçladı.