Maduro: Nasrullah'ın öldürülme emri New York'tan verildi Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
BATI YARIM KÜRE
25 Şubat 2025 · 11:16

Maduro: Nasrullah'ın öldürülme emri New York'tan verildi

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Hizbullah Genel Sekreteri Nasrullah'ın öldürülme emrinin BM New York merkezinden verildiğini iddia ederek, bu durumu kınadı ve Lübnan halkıyla dayanışma içinde olduğunu belirtti.

YDH - Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah'ın katledilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Maduro, Nasrullah'ın öldürülme emrinin Birleşmiş Milletler (BM) New York merkezinden verildiğini söyledi.

Maduro, dünya kamuoyunun sessizliğini eleştirerek, "Bugün Arap halklarının ve Müslüman dünyasının liderlerinden Hasan Nasrullah'ın öldürüldüğü açıklandı. Venezuela'nın Bolivarcı güçlerinin tarihi bloğu adına Hizbullah'a, ailesine ve Lübnan halkına dayanışma duygularımı iletiyor, bu suçu kınıyorum," dedi.

Saldırının emrinin BM New York merkezinden verildiğini savunan Maduro, "Dünyanın korkakları sessiz kalıyor, ancak bizler, isyancı halklar olarak sesimizi asla kısmayacağız. Bu nedenle tüm dünya halklarına, Müslüman halklara, Arap halklarına sesleniyorum: Sesinizi yükseltin ve Filistin halkıyla, Lübnan halkıyla dayanışma içinde olun," ifadelerini kullandı.

Maduro, uluslararası topluma çağrıda bulunarak, devrimci ve özgür halkların bu duruma sessiz kalmayacağını vurguladı.

Venezuela lideri, Venezuela'nın Lübnan ve Filistin halklarıyla dayanışma içinde olduğuna da sözlerine ekledi.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 16.08.2026 16:31 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/25378/maduro-nasrullah-in-oldurulme-emri-new-york-tan-verildi