Avrupa'nın Lübnan'daki casusları yakalandı

01 Ocak 1970

SAAF-Lübnan güvenlik teşkilatında Hizbullah aleyhine çalışan bir casusluk şebekesinin ortaya

SAAF-Lübnan güvenlik teşkilatında Hizbullah aleyhine çalışan bir casusluk şebekesinin ortaya çıkarıldığı bildirildi.

 

Lübnan’da yayınlanan es-Sefir gazetesinin haberine göre Lübnan Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı özel bir birim, Hizbullah hakkında bilgi toplayan bir casusluk şebekesini ortaya çıkardı. Haberde şebekenin yöneticiliğini Lübnan iç güvenlik dairesinde çalışan bir müfettişin yaptığı belirtildi.

 

Ortaya çıkarılan şebekenin, ismi açıklanmayan bir Avrupa ülkesinin hesabına çalıştığını kaydeden es-Sefir, Lübnan güvenlik güçlerinin Uluslar arası Refik Hariri Havaalanında görev yapan bir şahsı izlemeye aldığını ve söz konusu şahısla diğer ortaklarının bir Avrupa ülkesinin istihbarat servisi için çalıştığının belirlendiğini yazdı.

 

Avrupa’daki bir ülkenin istihbarat servisi için çalışan söz konusu müfettişin Hizbullah’ın birçok bölgedeki karargahını izlediği belirtilirken Lübnan güvenlik güçlerinin şebekede yer alan tüm şahısları tutukladığı ifade ediliyor.

 

Ele geçirilen şebekenin Hizbullah’a ait binaların ve askeri üslerin yerlerini GPS teknolojisiyle uyduya gönderdikleri bildirilirken, yakalanan şahıslardan birinin evinde yapılan aramada güneyde, Beka’da ve Beyrut’ta bulunan Hizbullah binalarına ait çok sayıda fotoğraf ve video bandının bulunduğu ifade edildi.