YDH - Hizbullah, bugün yaptığı açıklama ile Suriye kıyısındaki Lazkiye ve Tartus vilayetlerinde herhangi bir ilgisi olmadığını duyurdu.
Bu açıklama, eski Suriye ordusu güçleri ile Heyet Tahrir eş-Şam (HTŞ) militanları arasında çıkan çatışmalarla ilgili haberlerde Hizbullah'ın adının geçmesi üzerine geldi.
Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, "Bazı çevreler, Suriye'de yaşanan olaylara Hizbullah'ın adını karıştırmaya ve örgütü oradaki çatışmanın bir tarafı olarak göstermeye çalışmaktadır," denildi ve "Bu türden, hiçbir dayanağı olmayan iddiaları açık ve kesin bir şekilde reddediyoruz," ifadelerine yer verildi.
Hizbullah ayrıca, basın yayın organlarını "haberleri aktarırken titiz davranmaya ve siyasi amaçlara hizmet eden, şaibe barındıran dış kaynaklı gündemleri olan yanıltıcı kampanyaların tuzağına düşmemeye" çağırdı.