Semir Caca’ya yargı yolu gözüktü

03 Haziran 2007

SAAF-14 Martçı grubun etkili isimlerinden eski falanjist lider Semir Caca hakkında bazı

SAAF-14 Martçı grubun etkili isimlerinden eski falanjist lider Semir Caca hakkında bazı Lübnanlıları kaçırarak İsrail’e teslim etmek suçlamasıyla dava açılıyor.

 

Kaçırılan Lübnanlıların Avukatı Mey el-Hunsa, İrna haber ajansına bir demeç vererek Lübnan yargısının dava hükmünü Semir Caca’ya resmen tebliğ ettiğini ve yargılamaya 16 Mart’ta başlanacağını söyledi.

 

Semir Caca iç savaşın sürdüğü 1989 yılında, onlarca Lübnanlıyı kaçırarak deniz yoluyla İsrail’e teslim etmekle suçlanıyor. Semir Caca’nın lideri olduğu falanjistlerin İsrail’e teslim ettiği kişilerin o tarihten 2000 yılına kadar İsrail cezaevlerinde kaldığı ifade ediliyor.

 

Semir Caca tarafından İsrail’e teslim edilen 5 Lübnanlıya vekâleten geçen hafta Lübnan yargısına başvuran avukat, Semir Caca’nın işlediği bu suçun zaman aşımına uğrayamayacağını ve Lübnanlı yetkililerin 1991’deki af kapsamına girmediğini belirtti.

 

Caca’nın vatana ihanet, ülkeye ve ulusal birliğe zarar vermek, adam kaçırma, terör ve düşmanla işbirliği yapmak suçlamalarıyla yargılanacağını belirten avukat, bu suçların cezasının idam olduğunu ifade etti.