Sadr: ABD ağır bir yenilgiye uğrayacak

03 Ağustos 2007

SAAF-Irak’ın etkili dini ve siyasi liderlerinden Mukteda Sadr, ABD tarafından yürütülen güvenlik

SAAF-Irak’ın etkili dini ve siyasi liderlerinden Mukteda Sadr, ABD tarafından yürütülen güvenlik operasyonlarının ağır bir yenilgiye uğrayacağını ifade etti.

 

İsna haber ajansının bildirdiğine göre Sadr’ın Sadr kentindeki bürosunun başkanı Abduzzehra es-Suveydi ve beraberindeki Şii liderler tarafından binlerce kişiye hitaben okunan bildiride “Bağdat güvenlik planının başarısızlığa uğramaması için Irak güçleri derhal idareyi Amerikalılardan almalıdır” denildi.

 

Mukteda Sadr adına okunan bildiride “Ben Irak güçlerine, özellikle de Irak ordusuna ve polisine sesleniyorum: Siz Irak’ın ve Irak halkının desteğini alabilirsiniz Irak halkının göstereceği iman, sabır tahammül ve birlik beraberlikle bu işi Amerikan askerleri olmadan da yapabilirsiniz” ifadesine yer verildi.

 

Irak güçlerinin halkın vereceği destekle kontrolü ele alabileceğinin belirtildiği bildiride “Ama bu hükümet ve ordu, işgalci düşmanın tank ve uçak desteğiyle hiçbir iş yapamaz” denildi.

 

“Ben de tüm mazlum Irak vatandaşları gibi Irak güvenlik planının başarılı olabileceğine inanmıyorum; Irak, işgalci düşmandan hayır geleceğine hiçbir zaman şahit olmayacaktır” ifadelerinin yer aldığı bildiri konusunda değerlendirmede bulunan bazı Iraklı yetkililer, “bu bildiri Bağdat güvenlik planı konusunda başarı kazanması için üzerinde baskı hisseden ABD ordusu üzerindeki baskıyı daha da arttıracaktır ve ABD askerleri için şartlar daha da zorlaşacaktır” yorumunu yaptılar.

 

Öte yandan güvenlik operasyonlarına ve yapılan intihar saldırılarına rağmen yüz binlerce Iraklının erbain (Hz. Hüseyin’in şehit edilişinin kırkıncı günü) törenlerine katılmak için Kerbela’ya akın ettiği bildiriliyor.