YDH - El-Ahbar'ın haberine göre, üst düzey bir Lübnan güvenlik heyeti, son zamanlarda Lübnan-Suriye sınırında yaşanan gerilimler ışığında, Heyet Tahrir eş-Şam (HTŞ) rejimi ortak güvenlik dosyalarını görüşmek üzere önümüzdeki çarşamba günü Suriye'ye gidecek.
Heyette Lübnan Savunma Bakanı Mişel Mensi, Kamu Güvenliği Genel Müdürü Tümgeneral Hasan Şukayr ve Lübnan ordusu İstihbarat Müdürü Tuğgeneral Toni Kahveci yer alacak.
Görüşmelerin, özellikle kaçakçılıkla mücadele, yasa dışı geçişlerin kontrol altına alınması ve sınırdaki gerilimlerin azaltılması konularında Beyrut ile Şam arasındaki güvenlik işbirliğinin güçlendirilmesi yollarını içermesi bekleniyor.
El-Ahbar'a konuşan kaynaklar, bu ziyaretin, bölgesel güvenlikteki değişimlerin iki taraf arasında ortak koordinasyonu gerektirdiği bir dönemde gerçekleştiğini ve sınır konusunun beklenen toplantıda ele alınacak en önemli konulardan biri olacağını vurguladı.
Son günlerde Lübnan-Suriye sınırında, HTŞ militanları ile Lübnan ordusu ve Lübnanlı aşiretler arasında özellikle Asi Nehri ve Hermel bölgelerinde çatışmaların arttığı, fakat geçtiğimiz hafta Suriye ve Lübnan tarafları arasında ateşkes anlaşmasına varıldığı belirtilmişti.