Nasrullah: Galip veya mağlup belirleme peşinde değiliz

03 Ekim 2007

SAAF-Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, hükümet karşıtlarının hedeflerine

SAAF-Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, hükümet karşıtlarının hedeflerine ulaşıncaya kadar gösterilere devam edeceğini belirtti.

 

Hz. Hüseyin’in erbaini münasebetiyle düzenlenen törende konuşan Nasrullah, ülkedeki bunalımın çözülmesi için diyalogdan yana olduklarını belirterek, kendilerinin hükümetin kurulmasını istediklerin, galip veya mağlup belirleme peşinde olmadıklarını söyledi.

 

El-Menar televizyonundan da yayınlanan dünkü konuşmasında Nasrullah, hükümet karşıtlarının yaşanan bunalımı ulusal birlik temelinde diyalogla çözmek istediğini belirterek Sad Hariri ile Meclis Başkanı Nebih Berri arasında perşembe günü yapılan görüşmeyi de desteklediklerini ifade etti.

 

Hükümet yanlılarından ülkedeki siyasi bunalımın çözümü konusunda oluşan fırsatı kaçırmamalarını isteyen Nasrullah, muhaliflerin hükümette üçte bir artı bir formülünde ısrar ettiğini vurguladı.

 

Hükümet karşıtlarının galip veya mağlup belirlemek peşinde olmadığını belirten Nasrullah: “hükümet karşıtları hükümetteki 30 bakanlıktan 11’ini istiyor” diye konuştu.

 

2006 yılı eylülünde başbakanlık binası önünde başlayan hükümet karşıtı gösterilerin amacına ulaşıncaya kadar süreceğini belirten Nasrullah, İsrail’le sürekli bir mücadele ve çekişme yaşayan Hizbullah’ın iç çatışma istemediğini belirtti.

 

Bağdat’ta düzenlenecek uluslar arası konferansa da değinen Nasrullah, ABD’nin İran ve Suriye’yi yalnızlaştırmayı öngören politikasının başarısız olduğunu belirterek bu konferansın ABD’nin Irak ve bölgeyle ilgili politikalarının başarısızlığını gösteren en açık delil olduğunu söyledi.