Mekke Anlaşması, ABD ve İsrail’in hesaplarını bozdu

01 Ocak 1970

SAAF-Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, dün Sana’dan yaptığı açıklamada ulusal birlik hükümeti’nin kurulması için

SAAF-Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, dün Sana’dan yaptığı açıklamada ulusal birlik hükümetinin kurulması için yapılan Mekke Anlaşması’nın İsrail ve ABD’nin hesaplarını bozduğunu öne sürdü.

 

 “Olmert’i Gilat Şalit’in esir değişimiyle bırakılmasını engellemekle suçluyorum” diyen Meşal, bu ay sonu toplanacak Riyad zirvesi’nde Arap Barış Planı hakkında herhangi bir değişikliğe de gidilmeyeceğini söyledi.

 

Şarku'l- Evsat’ın haberine göre Washington yönetimi Arap Barış planının İsrail tarafından daha fazla kabul görebilmesi için mültecilerin dönüş hakkı ve Batı Şeria’dan tam çekilme şartlarını kaldırma konusunda çeşitli görüşmeler yapıyor.

 

İsrail Dışişleri Bakanı Tzippi Livni de, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile yapacağı görüşme öncesinde Arap Barış Projesi’ni değerlendirirken bu girişimin önemine vurgu yaptıktan sonra Filistinli mültecilerin dönüş hakkı maddesinin İsrail açısından kırmızı çizgi sayıldığına dikkat çekmişti.