Hizbullah: Savaşı Hizbullah’ın başlattığını söyleyenler yargılanmalı

01 Ocak 1970

SAAF-Hizbullah Yürütme Kurulu Başkanı Haşim Safiyeddin, İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in son

SAAF-Hizbullah Yürütme Kurulu Başkanı Haşim Safiyeddin, İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in son Lübnan savaşını aylar önce planladıklarına ilişkin sözlerine değinerek Lübnan içinde savaşı Hizbullah’ın başlattığını söyleyenlerin yargılanması gerektiğini belirtti.

 

“Lübnan’da adalet olsaydı Hizbullah’ı savaşı başlatmakla suçlayanların yargılanması gerekirdi” diyen Hizbullah Yürütme Kurulu Başkanı Seyyid Haşim Safiyeddin, güney Lübnan’da yaptığı bir konuşmada İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in generalleriyle birlikte bu savaşı aylar önce planladıklarını söylediğini ifade etti.

 

Hükümetteki 14 Martçı grubun daha önce Hizbullah’ı savaşı başlatmakla suçladığına değinen Hizbullah yetkilisi, “yaşanan son olaylar da göstermiştir ki Hizbullah, Lübnan halkını ve Lübnan’ı savunmaktan başka bir şey yapmamıştır” dedi.

 

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İsrail’in Lübnan savaşında yaşadığı yenilginin sebeplerini araştıran Winograd komisyonuna verdiği ifadede 33 günlük savaştan dört ay önce savaş planlarını hazırladıklarını belirtmişti.