YDH- İsrail ordusunun, Yahudi Haberleri Sendikası'na (JNS) yaptığı açıklamada, “tüm askeri birliklerde derhal geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı” getirdiğini doğruladı.
Günün erken saatlerinde İsrail medyası tarafından bildirilen sokağa çıkma yasağının, çeşitli İsrail ordu birimlerinde son zamanlarda meydana gelen ve bazıları ölümle sonuçlanan bir dizi “kazanın” ardından geldiği bildirildi.
JNS’ye göre, bu “kazalar” arasında bir zırhlı personel taşıyıcıdan “kazara” mermi boşalması, bir aracın hendeğe düşmesi, İsrail'in kuzeyinde bir aracın mayının üzerinden geçmesi ve bir askerin sarnıca düşmesi yer alıyor.
İsrail ordusunun sokağa çıkma yasağı sırasında güvenlik denetimlerine, operasyonel incelemelere ve hedeflenen eğitime odaklanmak için rutin ve zorunlu olmayan faaliyetleri askıya aldığı belirtildi.
Prosedürlerin kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi ve güvenlik protokollerinin güçlendirilmesi için zaman tanımak amacıyla bu tedbirin en az salı gününe kadar yürürlükte kalması bekleniyor.
JNS, İsrail ordusunun sokağa çıkma yasağını, devam eden operasyonel faaliyetler sırasında personeli “korumaya” yönelik proaktif bir adım olarak nitelendirdiğini kaydetti.