Fazilet Partisi’nin Basra’daki bürolarına silahlı saldırı Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
IRAK
03 Aralık 2007 · 01:00

Fazilet Partisi’nin Basra’daki bürolarına silahlı saldırı

SAAF-Bazı silahlı gruplar, Fazilet Partisi’nin Basra’daki bürolarına saldırdı, saatlerce süren

SAAF-Bazı silahlı gruplar, Fazilet Partisi’nin Basra’daki bürolarına saldırdı, saatlerce süren çatışmalarda ölü ve yaralı konusunda açıklama yapılmadı.

 

Irak devlet televizyonu Basra’da yaşanan çatışmaların saatlerce sürdüğünü belirtirken, el-Bağdadiye televizyonu da bazı silahlı grupların Fazilet Partisi’nin bürolarına saldırdığını belirtti.

 

Parlamentoda 15 milletvekiline sahip olan Fazilet Partisi, geçtiğimiz haftalarda Birleşik Irak İttifakı’ndan ayrılmıştı.

 

Bölgede bulunan İngiliz kuvvetleri de güvenlik yetkisini Iraklılara bırakma planı çerçevesinde geçtiğimiz salı günü bulunduğu askeri üssü Irak güvenlik güçlerine teslim etmişti.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 23.09.2026 02:14 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/2689/fazilet-partisi-nin-basra-daki-burolarina-silahli-saldiri