Prens Bender bin Sultan, Ehud Olmert'le görüştü

01 Ocak 1970

SAAF-28 Mart’ta düzenlenecek olan Arap zirvesi öncesinde bölgedeki diplomatik trafik

SAAF-28 Mart’ta düzenlenecek olan Arap zirvesi öncesinde bölgedeki diplomatik trafik yoğunlaşırken, Suudi Arabistan Ulusal Güvenlik Danışmanı Prens Bender bin Sultan, İsrail Başbakanı Ehud Olmert’le görüştü.

 

İsrail Başbakanlığı, İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in Suudi Arabistan’ın üst düzey yetkililerinden biriyle görüşmesine ilişkin haberleri ne kabul etti ne de yalanladı.

 

İsrail’de yayınlanan Haartez gazetesiyle başta el-Cezire televizyonu olmak üzere Katar’dan yayın yapan bazı Arap medya kuruluşları, Suudi Arabistan Ulusal Güvenlik Danışmanı Prens Bender bin Sultan’ın İsrail Başbakanı Ehud Olmert’le görüştüğünü bildirdi.

 

Prens Bender bin Sultan ile Ehud Olmert arasında 6 ay önce Ürdün’de gerçekleşen görüşmeye değinen haber kaynakları, bu görüşmenin 6 ay önce Ürdün’de gerçekleşen görüşmeden sonraki ilk görüşme olduğuna dikkat çekiyor.

 

Haaretz’in haberine göre İsrail Başbakanı Ehud Olmert’le görüşen Prens Bender, 28 Mart’ta Riyad’da düzenlenecek olan Arap zirvesi öncesinde üst düzey Amerikalı yetkililerle de görüşmelerde bulundu.

 

Yediot Ahronot gazetesi ise Arap liderlerle İsrailli yetkilileri bir araya getirme konusunda uluslar arası bir çalışmanın sürdürüldüğünü yazdı.

 

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın Ortadoğu Barış sürecini canlandırmak için çaba göstereceğini belirtti.

 

Öte yandan bugün Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’le bir buçuk saat görüşen Rice, Mübarek’le düzenlediği ortak basın toplantısında Arap liderlerini Filistin İsrail sorununun çözümü için çaba göstermeye çağırdı.

 

İsrail’le Suudi Arabistan arasında resmi bir diplomatik ilişki bulunmuyor.