El-Kaide’den Iraklı Sünni liderlere yönelik terör planı

01 Ocak 1970

SAAF-Iraklı bir üst düzey güvenlik yetkilisi, el-Kaide örgütünün Irak’ta siyasi sürece katılan Sünni

SAAF-Iraklı bir üst düzey güvenlik yetkilisi, el-Kaide örgütünün Irak’ta siyasi sürece katılan Sünni liderlere yönelik terör planı hazırladığını belirtti.

 

Irak’ta yayınlanan el-Maşrık gazetesinin haberine göre Irak güvenlik yetkililerinden General Riyad el-Şimri, Başbakan Yardımcısı Selam el-Zevbai’ye düzenlenen başarısız suikast girişimine değinerek, “bu saldırı el-Kaide’nin Sünni siyasilere yönelik ilk saldırısı değildir ve son saldırı da olmayacaktır” dedi.

 

Başbakan Yardımcısı Selam el-Zevbai’ye yönelik gerçekleştirilen intihar saldırısının el-Kaide’nin Sünni siyasilere karşı hazırladığı geniş çaplı planın bir parçası olduğunu belirten General Şimri, el-Kaide’nin üst düzey siyasi yetkililerin korumaları içine sızdığını söyleyerek “el-Kaide’nin terör planı Irak’ta siyasi sürece katılan tüm Sünni liderleri kapsamaktadır” dedi.

 

Irak Başbakan Yardımcısı Selam el-Zevbai’ye düzenlenen saldırının son derece iyi korunan “Yeşil Bölge”de gerçekleştirildiğine dikkat çeken Iraklı general, bu saldırının koruma görevlilerinden bağımsız gerçekleştirilemeyeceğini savundu.

 

El-Kaide, Iraklı Sünni liderleri siyasi sürece katıldıkları için mürtet ilan etmiş ve bunlara yönelik ölüm tehditlerinde bulunmuştu.