Kaddafi Libya’sından Riyad Zirvesi’ne protesto

01 Ocak 1970

SAAF-Riyad’daki bir Arap yetkili AFP ajansına verdiği demeçte Libya’nın Arap zirvesini protesto edeceğini

SAAF-Riyad’daki bir Arap yetkili AFP ajansına verdiği demeçte Libya’nın Arap zirvesini protesto edeceğini ve Riyad zirvesine Trablus’tan hiçbir heyetin katılmayacağını açıkladı.

 

Mısır Al-Ahram gazetesinin haberine göre Libya Dışişleri Bakanı Abdurrahman Şalkam, 4 Mart’ta Kahire’de yaptığı açıklamada ülkesinin Arap zirvesine katılmayacağını açıklamıştı. Suudi Arabistanlı kaynaklar, başında Şalkam’ın bulunduğu bir heyetin Trablus’tan gelerek bu zirveye katılması için görüşmelerin sürdüğünü belirtiyor.

 

Libya Dışişleri Bakanı Şalkam Mart ayının başında Şark’ul Evsat’a verdiği demeçte Arap Zirvesi’ne katılmama nedenlerinin şekli yahut zirvenin Riyad’da düzenlenecek olmasında değil işleyiş biçiminde olduğunu söylemişti

 

Kendilerinden Filistin fonu için 250 milyon dolar Arap Birliği’ne katılmak için 22 milyon dolar istendiğini kaydeden Şelkam, “ancak kendileri bizden daha zeki politikalar üretiyorlar daha güçlü pazarlıklar yapıyorlarmış gibi karar üretimi mekanizmasına bizi dâhil etmiyorlar” diyordu.