Yakalanan el-Kaide militanından önemli itiraflar

01 Ocak 1970

SAAF-Bağdat’ta yakalanan el-Kaide liderlerinden Ahmed Ferhan, Suriye ve Ürdün tarafından

SAAF-Bağdat’ta yakalanan el-Kaide liderlerinden Ahmed Ferhan, Suriye ve Ürdün tarafından desteklendiklerini belirtti.

 

Irak güvenlik güçleri bugün Bağdat’ın batısındaki Ebu Gureyb bölgesinde bir el-Kaide militanı ile iki yardımcısını yakaladığını açıkladı.

 

Bağdat güvenlik planı sözcülerinden Kasım Ata, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek üçüncü tugaya bağlı bir birliğin geçtiğimiz salı günü el-Kaide liderlerinden Ahmed Ferhan ve iki yardımcısını yakaladığını açıkladı.

 

Iraklı yetkilinin, gazetecilere yakalanan militanlardan alınan ifadeleri yansıtan bir video bandı izlettiğini bildiren Alman haber ajansı, görüntülerde el-Kaide militanı Ahmed Ferhan’ın örgütün aranan isimlerinden Ebu Ömer el-Bağdadi ile temas halinde olduğunu itiraf ettiğini belirtti.

 

Gazetecilere izletilen görüntülerde Suriye ve Ürdün tarafından desteklendiğini açıklayan militanın, kendisine bağlı 25’er kişilik dört grubun bulunduğunu da itiraf etti.

 

Iraklı güvenlik yetkilileri de Ahmed Ferhan’ın 300 kişinin öldürülmesi ve 200 kişinin de kaçırılmasıyla sonuçlanan bir dizi eylemde kişisel sorumluluğu olduğunu itiraf ettiğini açıkladılar.