İran’dan Arap ülkelerine İsrail uyarısı

01 Ocak 1970

SAAF-İran Genelkurmay Başkanı General Hasan Firuzabadi, İsrail’in komşu Arap ülkelerine yazın

SAAF-İran Genelkurmay Başkanı General Hasan Firuzabadi, İsrail’in komşu Arap ülkelerine yazın intihar saldırısı planını uygulamaya koyabileceğini söyledi.

 

Fars haber ajansının bildirdiğine göre “Siyonistler, bu yaz bir intihar planını uygulamaya koyabilirler” diyen İran genelkurmay Başkanı General Hasan Firuzabadi, “bölgede işgal altında bulunan ülkelerdeki Müslüman kardeşlerimi ve liderleri uyarıyorum, Siyonistlerden yönelecek bu intihar saldırısının ciddi bir şekilde tehdidi altında bulunuyorlar” dedi.

 

İsrail’in bu yaz gerçekleştirebileceği saldırının Suriye ve Lübnan’dan başlatılacağını ve Ürdün ve Suudi Arabistan’a kadar da genişletilebileceğini belirten İran Genelkurmay Başkanı, bu saldırının hedefinin ABD’nin Irak’tan çekilmesini önlemeye yönelik olacağını söyledi.

 

“ABD halkı ve senato, çıkarlarının Siyonist rezalete kurban edildiğini anladı ve ABD askerlerini bölgeden çekmeye karar verdi” diyen General Firuzabadi, sözlerini “fakat Siyonistler ve Yeni Muhafazakarlar, ABD’nin bölgedeki varlığına gerekçe yaratmak istemektedir” diye sürdürdü.

 

General Firuzabadi, İsrail’den yönelecek bu tehdit karşısında Arap ülkelerinden Filistin cephesini İsrail’e karşı güçlendirmeleri istedi.