Hamas'tan Araplara barış uyarısı

04 Ocak 2007

SAAF-Hamas Siyasi Büro üyesi İzzet el-Reşk, Arap ülkelerini İsrail’le barış yapmaya çalışırken

SAAF-Hamas Siyasi Büro üyesi İzzet el-Reşk, Arap ülkelerini İsrail’le barış yapmaya çalışırken daha fazla taviz vermemeleri konusunda uyardı.

 

Filistin Enformasyon Merkezi’nin haberine göre ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın Ortadoğu gezisine değinen Hamas üyesi, Rice’ın bu geziyle ABD’nin Araplara, İsrail ve Filistin arasındaki sorunu çözmek için çaba gösterdiği kuruntusunu vermeye çalıştığını söyledi.

 

“ABD ve İsrail’in Filistin sorunu çözmek yönünde hiçbir programı yoktur; onlar yalnızca vakit öldürüyorlar, bu da gösteriyor ki Filistin halkı haklarını yalnızca yeni imtiyazlar vererek değil, direnerek kazanabilecektir” diyen İzzet el-Reşk, ABD ve İsrail’in Arap barış planını yalnızca İsrail’le Arap ve İslam ülkeleri arasındaki ilişkilerin normalleştirilebilmesi için bir araç olarak kullanmak istediğini söyledi.

 

ABD ve İsrail’in Filistinlilerin resmi haklarını tanımaya yanaşmadığını belirten Hamas üyesi, Arap ülkelerinden İsrail’in “barış hilesine” aldanıp Filistinli mülteciler konusunda taviz vermemelerini istedi.