İran: İsrail, vahşeti alışkanlık haline getirdi

16 Haziran 2025

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekai, İsrail'in son üç günde 70'ten fazla kadın ve çocuğu öldürdüğünü belirterek, "vahşetin İsrail için alışkanlık haline geldiğini" söyledi.

YDH - İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekai, İsrail'in son üç günde 70'ten fazla kadın ve çocuğu öldürdüğünü belirterek, "vahşetin İsrail için alışkanlık haline geldiğini" ifade etti.

Bekai, İsrail'in İran'a yönelik saldırgan savaşında çocukları hedef almasını sert bir dille eleştirdi.

Bekai, X platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, İsrail rejiminin son üç günde çok sayıda çocuğu öldürdüğünü ve Tahran Tıp Bilimleri Üniversitesi'ne bağlı Hakim Çocuk Hastanesi'ni de hedef aldığını belirtti.

İsrail eski Genelkurmay Başkan Yardımcısı Yair Golan'ın daha önce itiraf ettiği gibi, İsrail'in "çocukları hobi olarak öldürdüğünü" vurguladı.

Saldırgan İsrail rejiminin propagandalarında saldırılarını hassasiyetle ve yerleşim yerlerini hedef almadan gerçekleştirdiğini göstermeye çalıştığını söyleyen Bekai, gerçeğin ise tamamen farklı olduğunu dile getirdi.

Bekai, sadece üç saldırıda 70'ten fazla kadın ve çocuğun öldürüldüğünü, Çamran şehrinde hedef alınan binanın enkazı altında kalan 20 çocuktan 10'unun ise henüz çıkarılamadığını aktardı.

Bekai, sözlerini "Saldırgan rejim, hassasiyetten bahsederken doğruyu söylüyor: Kadınları ve çocukları hassasiyetle hedef alıyorlar. Bu vahşet onlar için bir alışkanlık haline geldi," ifadeleriyle tamamladı.