Ayetullah Hamenei:Alimler vahdet bildirgesi hazırlamalı

04 Haziran 2007

SAAF-İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei İslam dünyasının bütün sorunlarının ilacının

SAAF-İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei İslam dünyasının bütün sorunlarının ilacının vahdet olduğunu belirterek İslam alimlerinin vahdet bildirgesi hazırlaması gerektiğini söyledi.

 

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre, İslam Peygamberi Hz. Muhammed ile Ehlibeyt İmamlarından İmam Sadık’ın doğum yıldönümleri münasebetiyle,  bugün İran’daki İslam ülkelerinin büyükelçilerini ve Uluslar arası Vahdet Konferansı davetlilerini kabul eden Ayetullah Hamenei, “Bugün İslam dünyasının bütün sorunlarının en önemli ilacı, İslami birlik ve dayanışmadır” dedi.

 

İslam İnkılabı rehberi, Müslümanlar arasında birliğin sağlanmasında İslam ülkelerinin liderlerine ve alimlere büyük görevler düştüğünü belirterek, “İslam alimleri, ‘İslami Vahdet Bildirgesi’ hazırlanmalıdır, eğer bu çerçevede alimler üzerlerine düşeni yerine getirmezse gelecek nesiller bizi bu konuda yargılayacaklardır” diye konuştu.

 

Dünyada, İslami kimliğin ve İslami uyanışın inkar edilmeyecek şekilde yükselmekte olduğunu belirten Ayetullah Ali Hamanei, İslam dünyasının izzet, istiklal, ilerleme ve kalkınma yönünde hareket ettiğini söyledi.

 

 İslam Peygamberine hakaret içeren karikatürlerin Müslümanları ve İslam dinini hedef alan ve önceden planlanmış komplolar olarak niteleyen Ayetullah Hamenei, maddi hesaplara ve propagandalara dayalı planlamaların büyük bir yanılgı içinde olduğunu öne sürerek “maddi güç sahibi zorba emperyalizm İslam’ın gücü karşısında ağır yenilgiye uğramaktadır” dedi.

 

ABD ve müttefiklerinin, özelde Filistin, Irak, Lübnan’da genelde ise Ortadoğu’daki politikalarının büyük bir yenilgiye uğradığını söyleyen Ayetullah Hamenei, emperyalist güçlerin, şimdi  Müslümanları en zayıf noktasından vurmak için harekete geçtiğini ve Müslümanlar arasında  etnik ve mezhebi çatışmalar çıkarmaya çalıştığını ifade etti.

 

İslam alimleriyle ve müslümanların oynanan oyunlar karşısında son derece uyanık olmaları gerektiğini vurgulayan İslam İnkılabı Rehberi, İslam dünyasının düşmanlarının “fitne politikalarına”  karşı en iyi direniş yönteminin de İslami Vahdet olduğunu söyledi.

 

İslam düşmanlarının düşmanlık konusunda Sünni ve Şii Müslümanlar arasında hiçbir fark gözetmediğini belirten Ayetullah Hamenei, “Müslümanlar arasında vahdet müslümanların ve aynı zamanda İslam ülkelerinin yararına olacaktır. Eğer İslam ülkeleri kendi halklarına güvenir Amerika gibi dış güçlere bel bağlamaktan vazgeçerse asıl güçlerini o zaman görürler. Zira, bugün İran İslam İnkılabı'nın 28 yıldır süren kararlılığı ve gücünün temelinde de, Allah'a tevekkül ve halkına olan güveni ile bilim ve teknolojide ilerlemesi bulunuyor” dedi.