YDH - İran ile yaşanan savaş, İsrail'de faaliyet gösteren bazı uluslararası şirketleri, çalışanlarını ülke dışına taşımak için arayışa itti.
Şirketler, personellerini geçici olarak güvenli bir yere yerleştirmek amacıyla Kıbrıs'ın Larnaka kentinde otel odaları aramaya başladı.
Rum basınından Philenews'in yetkili kaynaklara dayandırdığı haberine göre, son 24 saat içinde bazı uluslararası şirketler Larnaka'daki yetkililerle temasa geçti.
Şirketlerin, personellerini iki ila üç haftalık bir süre için güvenli bir yere taşımak istediklerini belirterek otellerde oda aradıkları kaydedildi.
Geçen salı gününden bu yana düzenlenen özel uçuşlarla çok sayıda İsraillinin kentten ve turistik bölgeden ayrılmasıyla birlikte, bazı otellerde sınırlı da olsa yer açılmaya başladığı belirtiliyor.
Ancak bu arayışa rağmen, Larnaka'daki otellerde doluluk oranları mevsim için benzeri görülmemiş seviyelerde, yüzde 90'ı aşan oranlarda seyrediyor.
Bu yoğunluğun nedeni, İsrail'den teknelerle sürekli olarak Larnaka marinasına gelenler ve Larnaka Havalimanı'ndan kalkan özel uçuşlarda yer bulma umuduyla kente ulaşan diğer kişiler olarak gösteriliyor.
Rum Radyo ve Televizyon Kurumu'nun (RIK) aktardığına göre, son 24 saat içinde Larnaka marinasına 22 yeni tekne daha yanaştı ve bu teknelerle 150 kişi kente ulaştı.
Bugüne kadar Larnaka marinasında İsrail'den gelen 140'tan fazla tekneye ve 600 yolcuya hizmet verildiği bildirildi.
Öte yandan, gün içinde Larnaka Havalimanı'ndan İsrail ve Ürdün'e, İsraillileri ülkelerine geri götürmek üzere 24 özel uçuş daha planlandığı ifade edildi.