Irak hükümeti Bremer tatilini lağvetti

04 Eylul 2007

SAAF-Irak hükümeti, işgalden sonra ABD tarafından sivil yönetici olarak atanan Paul Bremer’in

SAAF-Irak hükümeti, işgalden sonra ABD tarafından sivil yönetici olarak atanan Paul Bremer’in Irak’ın kurtuluşu olarak tatil ilan ettiği 9 Nisan’ı tatil olmaktan çıkardı.

 

Londra’da yayınlanan Şarku’l- Evsat gazetesinin haberine göre, Irak hükümeti Bramer tatili olarak bilinen 9 Nisan tatilinin lağvedildiğini açıkladı.

 

ABD askerleri 9 Nisan 2003’te Bağdat’a girmiş ve ABD tarafından Irak’a sivil yönetici olarak atanan Paul Bremer bu tarihi resmi tatil olarak ilan etmişti.

 

Irak hükümetinin Bremer tarafından ilan edildiğini açıkladığı tatili lağvettiğini açıkladığını ve tüm bakanlıklarla resmi dairelerin açık olduğunu bildirdiğini kaydeden Şarku’l- Evsat, Bremer döneminde oluşturulan hükümet konseyinin aldığı bu tatil kararının Irak halkı arasında büyük bir tepkiye sebep olduğunu belirtti.

 

Öte yandan Irak’ın işgal edilişinin yıldönümünde Muktada Sadr’ın çağrısıyla Necef’e giden milyonlarca Iraklı ABD işgalini protesto ediyor.

 

Necef’in 10 kilometre kuzeyindeki Kufe mescidi önünde yapılan gösteriye Şii dini ve siyasi liderlerin yanı sıra Sünnilerin de katıldığı bildiriliyor.