Barzani’den 140. madde konusunda felaket tehdidi

04 Kasım 2007

SAAF-Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, anayasanın 140. maddesinin

SAAF-Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, anayasanın 140. maddesinin uygulanmayacağından emin olduğumuz zaman felaket kopacak dedi.

 

Selahaddin Üniversitesi Kültür Merkezinde “Irak’ta Demokrasiye Destek” başlıklı bir konferansta konuşan Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani, Kerkük meselesinin bir iç sorun olduğunu ve sorunun anayasanın 140. maddesi çerçevesinde çözümleneceğini belirtti.

 

“Hiçbir yabancı tarafın Kerkük meselesine karışmasına izi vermeyiz. Kerkük bir iç meseledir ve çözümü de içte çözüme kavuşturulacak. 140. maddenin uygulanmayacağından emin olduğumuzda, o zaman felaketin koptuğu zaman olacak” diyen Barzani, Türkiye ile yaşanan son gerginliğe de atıfta bulunarak “biz hiç kimseyi tehdit etmeyiz ve hiç kimsenin de bizi tehdit etmesini kabul etmeyiz. Kerkük bir iç meseledir ve çözümü de 140. madde yoluyla içeride çözüme kavuşturulacak” diye konuştu.

 

Kerkük’ün ille de Kürtlerin olacağı yönünde bir ısrarlarının olmadığını belirten Barzani, Kerkük’ün Kürt kimliğine sahip bir Irak kenti olduğunu belirtti ve bütün tarihi ve coğrafi belgelerin de bunu ispat ettiğini öne sürdü.