Ez-Zahhar: Hamas hükümeti tüm yetkilerini kullanacak

01 Ocak 1970

SAAF- Filistin Dışişleri Bakanı Mahmud ez-Zahhar, Şam’da yaptığı açıklamada, Hamas hükümetinin tüm yetkilerini kullanmaya kararlı olduğunu belirtti.

SAAF- Filistin Dışişleri Bakanı Mahmud ez-Zahhar, Şam’da yaptığı açıklamada, Hamas hükümetinin tüm yetkilerini kullanmaya kararlı olduğunu belirtti.

 

Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmut Abbas’ın, güvenlik güçlerini kendi kontrolünde bir birim olarak değerlendiren sözlerine yönelik olarak bu açıklamayı yapan ez-Zahhar, ulusal uzlaşma hükümetinin kurulmasının da uzak bir ihtimal olduğunu belirterek “Hamas devleti yönetme konusundaki başarısını ispat edecektir” dedi.

 

Filistinli direniş örgütlerinin liderleriyle yaptığı toplantının ardından konuşan Filistin Dışişleri Bakanı Mahmud ez-Zahhar, “Bazıları, Filistinli bazı çevreler üç haftalık Hamas hükümetini başarısız göstermeye çalışmaktadır; ama biz bunun tersini ispat etmek istiyoruz” dedi.

 

Filistin’de bir ulusal uzlaşı hükümetinin kurulmasına karşı olmadıklarını belirten ez-Zahhar, “Bunu biz de istiyoruz; fakat dünyaya Hamas’ın devleti yönetmeyi başardığını ispat etmek istiyoruz” dedi.

 

Filistin eski Enformasyon Bakanı Yasir Abdurrabih’in “Hamas devleti yönetmede başarısız olmuştur” şeklindeki sözlerine tepki gösteren ez-Zahhar, “Abdurrabbih’in Filistin için kaygılanan bu sözlerini takdirle karşılıyoruz; ama ona diyoruz ki acele etme üç haftalık bir hükümet için söylenen bu sözler gerçekçilikten uzaktır” dedi.

 

Mahmud ez-Zahhar, el-Fetih üyesi olarak parlamentoda bulunan Abdurrabih’e yönelik sözlerini şöyle sürdürdü: “Üç haftalık Hamas hükümeti konusunda bu görüşlere sahip olan Abdurrabbih, acaba on bir yılda bizi bu felakete sürükleyen önceki hükümet hakkında ne düşünüyor?”

 

Boş bir hazine devraldıklarını ve yolsuzluklarla mücadele ederek Arap ve İslam ülkelerinin güvenini kazanmaya çalıştıklarını belirten Zahhar, içinde bulunulan bu zor dönemde tüm Filistinli kesimlerden destek istedi.

 

Arap ve İslam ülkelerinden yapılan yardımlar konusunda da bilgi veren ez-Zahhar, “şimdiye kadar Filistin halkı için açılan yardım hesabına 90 milyon dolar yatırıldı. Birkaç gün içinde memur maaşlarının ödenmesi mümkün olabilecektir” dedi.