Lübnan’da 12 el-Kaide militanı yakalandı

04 Aralık 2007

SAAF-Lübnan güvenlik yetkilileri eylem hazırlığı içindeki 12 el-Kaide militanının yakalandığını

SAAF-Lübnan güvenlik yetkilileri eylem hazırlığı içindeki 12 el-Kaide militanının yakalandığını açıkladı.

 

İrna haber ajansının Lübnan basınına dayanarak bildirdiğine göre yakalanan militanlar aracılar vasıtasıyla el-Kaide’nin 2. adamı Eymen Zevahiri’den Lübnan’daki bazı uluslar arası hedeflere ve konsolosluklara saldırı emri aldıklarını itiraf ettiler.

 

Örgütle bağlantılı Suudi Arabistan ve Mısır uyruklu bazı kişilerin de aranmakta olduğunu bildiren güvenlik kaynakları, örgütün UNIFIL üslerini hedef alacaklarını, Merceyun ve Sur kentlerinde UNIFIL askerlerinin geçiş yollarına bomba koyacaklarını ve Beyrut’taki bazı konsolosluklara eş zamanlı olarak intihar saldırısında bulunacaklarını belirttiler.

 

Yakalanan militanların bazı iş merkezleriyle bazı binaları da patlayıcı yüklü araçlarla tahrip etmek yönünde planlar yaptıklarını itiraf ettiklerini belirten güvenlik yetkilileri, örgütün eylem planları arasında bazı dini liderlere ait merkezlere saldırı, uçak kaçırma ve Lübnanlı bazı siyasi şahsiyetlere saldırı gibi eylemlerin de bulunduğunu ifade ettiler.

 

Örgüt militanlarının Afganistan ve Pakistan’daki liderlerinden Lübnan, Fas ve Cezayir’i “cihat alanı” haline getirmeleri yönünde talimat aldıklarını söylediklerini bildiren güvenlik yetkilileri, daha önce de Lübnan’daki “Fethu’l- İslam” adlı örgütü izlemeye aldıklarını bildirmişlerdi.