YDH - Brüksel merkezli Hind Receb Vakfı, İsrail'in, kurum başkanı Diyab Ebu Cehcah başta olmak üzere çok sayıda kurucu ve vakıfla çalışan üç avukatın da aralarında bulunduğu 50 kişiyi hedef alan bir yaptırım listesi yayımladığını duyurdu.
Vakıf, İsrail'in faaliyetlerini durdurmak amacıyla büyük kaynaklar ayırdığını ve geniş çaplı bir karalama kampanyası hazırlığında olduğunu bildirdi.
Vakıftan yapılan açıklamada, "İşgalci İsrail rejimi, kurumun faaliyetlerini aksatmak ve durdurmak için büyük kaynaklar ayırmaya başladı," ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada ayrıca, İsrail'in vakfın hazırlık aşamasındaki bir dizi davadan endişe duyduğu vurgulandı.
Vakıf, İsrail'in kendilerine karşı geniş çaplı bir propaganda kampanyası başlatmak üzere olduğuna dair güvenilir bilgilere sahip olduklarını belirtti.
Açıklamada, söz konusu hamlenin amacının "kurumun meşruiyetini ortadan kaldırmak, şüphe uyandırmak ve özellikle Filistin yanlısı çevreler içindeki sesleri manipüle ederek kafa karışıklığı yaratmak" olduğu ifade edildi.
İsrail'in bu hamlesinin tesadüf olmadığına dikkat çeken vakıf, bu adımların, Hind Receb Vakfı'nın İsrailli yetkililer ve askerlere karşı açtığı davaların uluslararası alanda kazandığı ivmenin ardından geldiğini değerlendirdi.
Geçen senenin şubat ayında kurulan ve merkezi Brüksel'de bulunan Hind Receb Vakfı, dünyanın çeşitli yerlerinde İsrailli yetkililer ve askerler hakkında Filistinlilere karşı savaş suçları işledikleri iddiasıyla davalar açarak hukuki takip yürütüyor.
Kurum, adını 29 Ocak 2024'te Gazze şehrinin güneybatısında sığındıkları aracın İsrail tarafından bombalanması sonucu ailesiyle birlikte katledilen 5 yaşındaki Filistinli çocuk Hind Receb'den alıyor.