YDH- İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, ülkesinin geçici olarak kapattığı İran’ın başkenti Tahran’daki büyükelçiliğini yeniden açtığını açıkladı.
Bu gelişme, İsviçre’nin dün benzer adımı atmasının ardından geldi.
Geçtiğimiz ay, ABD-İsrail ile yaşanan 12 günlük çatışmalar sonrası İran’daki güvenlik endişeleri nedeniyle İngiltere, Tahran’daki diplomatik personelini geçici olarak geri çekmişti.
Pazartesi günü yapılan açıklamada, İngiltere’nin bu geçici ara verme sürecini tamamlayarak, büyükelçilik faaliyetlerini yeniden başlattığı duyuruldu.
Daha önce Pazar günü İsviçre de Tahran’daki büyükelçiliğini yeniden açtığını açıklamış, İsviçre Dışişleri Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre, Büyükelçi Nadine Olivieri Lozano Azerbaycan üzerinden kara yoluyla İran’a dönerek küçük bir ekiple beraber görevine başladı.