Arakçi, İsrail-ABD'yi aşağıladı

14 Temmuz 2025

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, İsrail'i başarısız liderlik ve askeri fiyaskolarla suçlarken Washington’un Siyonist baskıya teslim olduğunu savunarak, işgal başbakanı Netanyahu’nun “hayal dünyasında yaşadığını” ve İsrail dış istihbarat servisi Mossad’ın Beyaz Saray üzerinde şantaj malzemesi bulundurduğunu ortaya attı.

YDH- İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Pazar günü X hesabında yaptığı paylaşımda İsrail-Amerika'yı hedef aldı. 

Arakçi, Netanyahu’nun Gazze’de zafer vaat ettiğini ancak bu vaadin tam tersine sonuçlandığını belirterek, “Netanyahu neredeyse iki yıl önce Gazze’de zafer sözü verdi. Sonuç: askeri bataklık, savaş suçlarından dolayı hakkında çıkarılan tutuklama kararı ve 200 bin yeni Hamas üyesi,” ifadelerini kullandı.

İşgal başbakanının İran’ın nükleer altyapısına yönelik tehditlerine de değinen Arakçi, Netanyahu’nun bu konuda yürüttüğü harekatın da geri teptiğini öne sürdü.

Arakçi, “Netanyahu, İran’da, 40 yılı aşkın barışçıl nükleer kazanımları silebileceğini hayal etti. Sonuç: kiralık katilleri tarafından şehit edilen her bir düzine İranlı akademisyen, 100’den fazla yetkin öğrenci yetiştirdi,” diyerek, nükleer çalışmaların durdurulamayacağını vurguladı.

“Bilim insanlarımız ve yeni öğrencilerimiz Netanyahu’ya neler yapabileceklerini gösterecekler,” diyen İranlı diplomat, ülkesinin nükleer programının geleceğinin tehlikede olmadığını savundu.

Arakçi ayrıca, Netanyahu’nun Washington üzerindeki etkisine ilişkin eleştirilerini de dile getirdi. 

Netanyahu’nun ABD’nin İran’la yürüttüğü nükleer müzakereleri doğrudan yönlendirdiğini vurgulayan Arakçi, “ABD’nin İran’la görüşmelerde ne söyleyip ne yapması gerektiğini açıkça o dikte ediyor,” ifadelerini kullandı.

Arakçi, açıklamasında Netanyahu’ya yönelik dikkat çekici bir soru yöneltti:

“Aranmakta olan bir savaş suçlusunun söyleyeceği her şeyi İran’ın kabul edeceği yönündeki saçmalığın ötesinde, kaçınılmaz bir soru ortaya çıkıyor: Netanyahu tam olarak ne içiyor?”

Siyonist varlığın ABD’ye baskıları sonucu normal şartlarda ABD’nin çıkarına olmayan politikaların bile Washington’a dayatılabildiğine değinen Arakçi son olarak şu soruyu yöneltti:

“Mossad’ın Beyaz Saray üzerinde tam olarak ne gibi bir şantaj malzemesi var?”