Hizb-i İslami el-Kaide’ye savaş ilan etti

01 Ocak 1970

SAAF-Irak’taki en büyük Sünni parti olan Hizb-i İslami’nin el-Kaide’ye bağlı Irak İslam Devleti adlı

SAAF-Irak’taki en büyük Sünni parti olan Hizb-i İslami’nin el-Kaide’ye bağlı Irak İslam Devleti adlı gruba savaş ilan ettiği ve diğer gruplardan da destek talep ettiği bildiriliyor.

 

Radyo Sawa’nın haberine göre Irak Uzlaşma Cephesi’nin parlamentodaki Sözcüsü Selim Abdullah el-Cuburi Hizb- İslami’nin el-Kaide’ye ve Sünniler adına terör eylemleri düzenleyen diğer gruplara karşı topyekun bir savaş başlattığını belirtti.

 

Hizb-i İslami milletvekili Selim Abdullah el-Cuburi, Hizb-i İslami’nin Amiriye ve Gazaliye bölgelerindeki bürolarına saldırarak buradaki üyelerinin öldürülmesine sebep olan terörist gruplarla savaşında diğer gruplardan da destek istedi.

 

Hizb-i İslami’nin siyasi direniş yolunu seçtiğini belirten el-Cuburi, “bazıları silahlı direniş yaptıklarını iddia ediyorlar, ama kadınları, çocukları ve masum insanları öldürmek direniş değil, terördür” diye konuştu.

 

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’nin liderliğini yaptığı Hizb-i İslami Adnan Duleymi liderliğindeki Irak Uzlaşma Cephesi adlı koalisyon içerisinde yer alıyor.

 

Irak Uzlaşma Cephesi’nin 275 sandalyeli Irak parlamentosunda 44 milletvekili bulunuyor.