Hizbullah mensubu esirlerden İsrail’e protesto

01 Ocak 1970

SAAF-Son Lübnan savaşında İsrail askerleri tarafından esir alınan Hizbullah mensubu üç esirin

SAAF-Son Lübnan savaşında İsrail askerleri tarafından esir alınan Hizbullah mensubu üç esirin İsrail’i ve mahkemelerini gayrimeşru saydıkları için mahkemeye çıkmayı reddettikleri belirtildi.

 

İsrail’de yayınlanan Maariv gazetesi, Muhammed Surur, Mahir Korani ve Hüzeyin Süleyman adlı esirlerin Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın Lübnan’ın savunulması konusundaki vaadine inançlarının tam olduğunu belirterek Nasrullah’a bağlılıklarını bildirdiklerini yazdı.

 

Üç Lübnanlı esirin İsrail hükümeti tarafından tayin edilen avukatı Bayan Barnatan, esirlerin ailelerinden gelen mektupları alamadıklarını ve gazete, radyo ve televizyon gibi iletişim araçlarından mahrum olduklarını söyledi.

 

Müvekkillerinin 23 saat boyunca tek kişilik bir hücrede alıkonduğunu belirten avukat, kendilerine yalnızca bir saat açık havaya çıkma izni verildiğini ifade etti.

 

Esirlerin gardiyanların kötü muamelelerine maruz kaldığından şikayetçi olan ve bu konuda uluslar arası kurallara riayet edilmesi gerektiğini söyleyen avukat, müvekkillerinin İsrail’in varlığını tanımadıklarını ve mahkemelerini de meşru görmedikleri için mahkemeye çıkmayacaklarını söylediklerini aktardı.