El-Hekim: Şiilerle Sünnilerin birbiriyle sorunu yok

01 Ocak 1970

SAAF-Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi Başkanı Abdülaziz el-Hekim Irak’ta Şiilerle Sünnilerin

SAAF-Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi Başkanı Abdülaziz el-Hekim Irak’ta Şiilerle Sünnilerin birbiriyle sorunu olmadığını, her iki kesimin de ortak sorununun terörizmden kaynaklandığını belirtti.

 

Irak’ta yayınlanan el-Sabah gazetesinin bildirdiğine göre Birleşik Irak ittifakı Lideri Abdülaziz el-Hekim, Irak’ta Şiilerle Sünniler arasında herhangi bir sorunun bulunmadığını, bu iki kesim arasında sorun çıkarmaya çalışan terörizmin en büyük mesele olduğunu ifade etti.

 

Bağdat’ın el-Mahmudiye ve et-Tayfiye bölgelerinden gelen aşiret liderlerini kabul eden Abdülaziz el-Hekim, Şiilerle Sünnilerin bir arada kardeşçe yaşadığını belirterek “İslam, Ehlibeyt aşkı ve Irak sevgisi bu kesimleri birbirine bağlayan değerlerdir” dedi.

 

Teröre karşı ortak bir tutum sergilenmesi gerektiğini belirten el-Hekim, toplumsal kesimler arasında birlik ve sevgi yoluyla teröristlerin eline fırsat verilmemesi gerektiğini söyledi.

 

Mahmudiye bölgesinde yaşayan halkın terörizmle mücadeleye katkısının önemli olduğunu belirten el-Hekim, “bu bölge halkı Irak hükümetinden yardım beklemektedir; zira burada yaşayan Şii ve Sünni aşiretlerin çoğu teröristlerin baskısıyla zorunlu göçe tabi tutulmuştur” diye konuştu.