Sünni blok: Hükümetten çekilebiliriz

01 Ocak 1970

SAAF-Irak parlamentosundaki en büyük Sünni blok olan Irak Uzlaşma Cephesi, hükümetten

SAAF-Irak parlamentosundaki en büyük Sünni blok olan Irak Uzlaşma Cephesi, hükümetten çekilebilecekleri uyarısında bulundu.

 

Irak Uzlaşma cephesini oluşturan üç partiden Irak Ulusal Diyalog Cephesi’nin lideri olan Halef Ulyan, Irak Uzlaşma Cephesi’nin hükümetten çekilme konusunu incelemekte olduğunu belirterek “Siyasi süreç, Irak halkına hiçbir kazanım sağlamadı” dedi.

 

Ürdün’ün başkeni Amman’da bir basın toplantısı düzenleyen Ulyan, Cephe’ye mensup liderlerin, parlamenterlerin ve bakanların ülkenin içinde bulunduğu bunalımlı şartları göz önünde bulundurarak hükümetten çekilip çekilmeme konusunu görüştüklerini açıkladı.

 

Hükümetten çekilme konusunu daha sonra pişmanlığa sebep olmayacak ve Irak halkının çıkarına sonuçlanacak şekilde incelemeye devam ettiklerini belirten Ulyan, kararın yakın dönemde açıklanacağını ifade etti.

 

Hükümeti Bağdat güvenlik planı gerekçesiyle güvenli olan bölgelerde operasyon yapmakla ve cephe üyelerinin dokunulmazlığını kaldırmakla tehdit ettiğini belirten Irak Uzlaşma Cephesi Üyesi Ulyan, hükümetin tüm Sünnileri, terörist, tekfirci ve Saddam yanlısı olarak gördüğünü söyledi.

 

Bağdat’taki Sarrafiye Köprüsü’ne düzenlenen bombalı saldırıyla bağlantılı 4 sanığın Irak Uzlaşma Cephesi Lideri Adnan Duleymi’nin korumaları olduğunun açıklanmasından sonra Irak Uzlaşma cephesi Lideri Adnan Duleymi hakkında da dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle tutuklama kararı çıkarılmıştı.