Laricani: Teröristler, Irak’a ABD’nin dostu olan ülkelerden giriyor

05 Ocak 2007

SAAF-Irak’ın en büyük dini mercilerinden Ayetullah Sistani ile görüşen İran Ulusal Güvenlik

SAAF-Irak’ın en büyük dini mercilerinden Ayetullah Sistani ile görüşen İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani, Irak’ta yaşanan şiddetten ABD’nin sorumlu olduğunu belirtti.

 

Irak’ta sürdürdüğü temaslar kapsamında ülkedeki en büyük dini merci olarak kabul edilen Ayetullah Sistani ile de görüşen Laricani, “teröristler, Irak’a ABD’nin dostu olan ülkelerden girmektedir” dedi.

 

İran’ın başından beri Irak’taki siyasi süreci desteklediğini belirten Laricani, bölge ülkeleriyle BM’nin de bu durumu çok iyi bildiğini söyledi ve “bölgede barış ve istikrar isteyen ülkelerin Irak’taki hükümeti desteklemekten başka seçeneğin bulunmamaktadır” diye konuştu.

 

Ayetullah Sistani ile görüşmesinden önce basına açıklamalarda bulunan İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’yle pazartesi günü yaptığı görüşmeye de değinerek Maliki ile Şarmu’ş- Şeyh toplantısını ele aldıklarını belirtti ve “umarım bu toplantı katılan ülkelerin Irak halkının istekleri doğrultusunda bu ülkeye yardım etme konusunda anlaşmaya varmasıyla neticelenir” dedi.