Hizbullah’ın psikolojik savaşı İsrail ordusunu alarma geçirdi

05 Şubat 2007

SAAF-Hizbullah’ın elindeki iki İsrail askerinin posterlerini Lübnan İsrail sınırına asması üzerine

SAAF-Hizbullah’ın elindeki iki İsrail askerinin posterlerini Lübnan İsrail sınırına asması üzerine İsrail ordusunun bölgede teyakkuz durumuna geçtiği bildiriliyor.

 

Hizbullah’la yaşanan 33 günlük savaştaki başarısızlıktan Başbakan Ehud Olmert’i, Savunma Bakanı Amir Peretz’i ve Genelkurmay eski Başkanı Dan Halutz’u sorumlu tutan Winograd Komisyonu raporunun yayınlanmasının ardından güney Lübnan’da düzenlenen sevinç gösterilerinin sınırdaki İsrail birliklerinin teyakkuz durumuna geçirildiği bildiriliyor.

 

Öte yandan Hizbullah’ın İsrail’e yönelik psikolojik savaşı da tırmandırdığı gözlemleniyor. Lübnan sınırına 33 günlük savaş sırasında yanan Merkava tanklarına, düşürülen helikopterlere, füzeyle vurulan Saar tipi savaş gemisine ait 6 metrelik dev posterler asan Hizbullah, İsrail sınırındaki kentlerden görülecek büyüklükte çeşitli posterler asmayı da sürdürüyor.

 

Ağlayan bir İsrail askeriyle İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in resimlerinin yer aldığı ve altına İngilizce olarak “hangisi nefret verici” yazısının bulunduğu posterle, elindeki mercekleri kapalı bir dürbünle Hıyam’da yanmakta olan bir Merkava tankını izlerken görünen Savunma Bakanı Amir Peretz’e ait olan ve altında da İngilizce ve Arapça olarak “sen mi körsün yoksa dürbün mü?” yazısının yer aldığı posterin İsrail’de kızgınlık yarattığı bildiriliyor.

 

 

 

Söz konusu posterlerin asılmasından sonra bölgedeki İsrail birliklerinin alarma geçirildiği, sınır devriyeleriyle uçakların Lübnan sınırındaki hareketlerini arttırdıkları belirtiliyor.