Fethu’l İslam’dan Filistin kampına saldırı

05 Mart 2007

SAAF-El-Kaide’nin Lübnan uzantısı olarak bilinen Fethu’l- İslam adlı örgütün Trablus’taki Nehru’l-

SAAF-El-Kaide’nin Lübnan uzantısı olarak bilinen Fethu’l- İslam adlı örgütün Trablus’taki Nehru’l- Bared Filistin mülteci kampına saldırdığı bildirildi.

 

Fethu’l- İslam adlı el-Kaide bağlantılı örgütün bugün Lübnan’ın kuzeyindeki Trablus kentinde bulunan Nehru’l- Bared Filistin mülteci kampına saldırısıyla başlayan çatışmalarda biri ağır olmak üzere dört kişinin yaralandığı bildiriliyor.

 

Nehru’l- Bared Filistin mülteci kampında geçtiğimiz aylarda da birçok güvenlik ve asayiş sorunu yaşandığı belirtilirken daha önce de Beyrut’un kuzeyinde terörist bir eylem düzenledikleri gerekçesiyle Fethu’l- İslam adlı örgüte mensup 7 kişi tutuklanmıştı.

 

Yakalanan kişiler arasında bulunan ve örgütün lideri olduğu belirtilen Suriye uyruklu Mustafa Siyur adlı şahsın Beyrut’un kuzeydoğusunda iki otobüse düzenlenen bombalı saldırıyı kendisinin yaptığını itiraf ettiği bildiriliyor.

 

Lübnan’da 12 mülteci kampında toplam 400 bin Filistinli mülteci yaşıyor ve burada yaşayan bazı Filistinli grupların silahlı olduğu ifade ediliyor.