Naim Kasım: İsrail saldırırsa daha güçlü bir tokat vururuz

05 Mayıs 2007

SAAF-Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Hizbullah’ın İsrail’in Lübnan’a karşı

SAAF-Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Hizbullah’ın İsrail’in Lübnan’a karşı girişebileceği muhtemel bir saldırıya karşı koymaya hazır olduğunu belirtti.

 

El-Cezire televizyonunda bu gece yayınlanacak olan bir programa konuşan Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, İsrail’in Lübnan’a yönelik herhangi bir muhtemel saldırısına kesin ve etkili bir cevap vermeye hazır olduklarını belirtti.

 

Muhabirin “İsrail’le yeni bir savaş yaşanabilir mi?” ve “Hizbullah böylesi bir savaşa hazır mı?” şeklindeki sorusunu cevaplayan Şeyh Naim Kasım, “İsrail ordusunun ve kabinesinin halihazırdaki durumunu göz önünde bulundurduğumuzda İsrail’in Lübnan’a doğrudan bir savaş başlatabileceğini düşünmüyorum; fakat biz en kötü şartları göz önünde bulundurarak hazırlık yapıyoruz. İsrail’in bir gün yeniden Lübnan’a saldırı düşüncesine girmesi karşısında geçen yaz vurduğumuzdan daha şiddetli bir tokat vurmak için hazırlanıyoruz” dedi.

 

Geçen yaz yaşanan savaştaki zayıf ve güçlü yanları değerlendirdiklerini kaydeden Şeyh Naim Kasım, geçen yaz yaşanan savaşta edindikleri tecrübeye göre askeri açıdan hazırlık yaptıklarını ifade etti.