Şarku’l- Evsat: Sünniler Şii bölgelere göç ediyor

05 Haziran 2007

SAAF-Şarku’l- Evsat gazetesi, Bağdat’taki Sünni ailelerin el-Kaide saldırılarından korunmak için Şii

SAAF-Şarku’l- Evsat gazetesi, Bağdat’taki Sünni ailelerin el-Kaide saldırılarından korunmak için Şii bölgelerine göç ettiğini yazdı.

 

Bağdat Göçmen Kurulu Başkanı Mazen eş-Şeyhani’nin açıklamalarına yer veren Şarku’l Evsat, Bağdat’ın Şiilerin çoğunlukta olduğu er-Resafe semtinin son üç gün içerisinde yüzlerce Sünni aileyi ağırladığını söylediğini yazdı.

 

Şarku’l- Evsat’a açıklamalarda bulunan eş-Şeyhani, göç eden ailelerle yapılan görüşmelerde bu ailelerin sürekli olarak el-Kaide saldırılarına maruz kaldıklarını söylediklerini belirterek el-Kaide’nin el-Gazaliye, el-Amil, el-Cihad ve et-Taci gibi Sünnilerin yoğunlukta olduğu semtlerde toplu cinayetler işlediğini ve buralardaki Sünni ailelerin daha güvenli gördükleri diğer bölgelere göç ettiğini ifade etti.

 

Silahlı grupların geçtiğimiz perşembe günü Kerh bölgesine yoğun saldırılarda bulunduklarını belirten Iraklı yetkili, buradaki ailelerin, Kerh ve er-Resafe’deki Sadr bürolarına sığındığını, bundan birkaç saat sonra da el-Beya bölgesinde Mehdi Ordusu ile el-Kaide militanları arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını söyledi.

 

Önümüzdeki günlerde el-Kaide’nin Sünni ve Şii bölgelerine yönelik saldırılarını arttıracağını beklediklerini söyleyen eş-Şeyhani, bu gelişmenin Şiilerle Sünnileri el-Kaide’ye karşı birleştirebileceğini belirtti.