Nasrullah Başbakan Erdoğan’ı örnek gösterdi

05 Haziran 2007

SAAF-Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Winograd Komisyonu raporunun

SAAF-Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Winograd Komisyonu raporunun yayınlanan kısımlarının savaşın arka planına işaret etmediğini belirterek “raporun gizli bölümlerinin yayınlanması halinde Lübnan’a yönelik savaş kararını ABD’nin verdiği görülecek” dedi.

 

El-Alem televizyonuna özel bir demeç veren Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, “Raporun gizli bölümlerinde Lübnan içindeki ve bölgedeki bazı kesimlerin savaş sırasında İsrail’le birlikte hareket ettikleri vurgulanıyor” dedi.

 

Raporun bazı bölümlerinin yayınlanmaması konusunda önemli müdahalelerin yapıldığını belirten Nasrullah, bu bölümlerin raporun en önemli kısımlarını oluşturduğunu düşündüğünü söyledi.

 

Lübnan hükümetinin Refik Hariri cinayeti konusunda uluslar arası bir mahkeme kurulması için BM’nin 7. maddesi kapsamında bir karar çıkarmaya çalıştığına değinen Nasrullah, Lübnan’daki siyasi sorunların çözümü için referanduma veya erken seçime gidilmesi gerektiğini ifade etti.

 

Siyasetin tıkandığı durumlarda demokratik araçlara başvurulması gerektiğini belirten Nasrullah, erken seçim kararı alan Başbakan Recep Tayyib Erdoğan'ı da örnek göstererek hükümete “eğer yiğitseniz, Ukrayna Devlet başkanı veya Türkiye Başbakanı Erdoğan gibi seçime gidin” diye seslendi.