El-Kaide Ramadi ve Felluce’ye yönelik saldırılarını arttırdı

05 Temmuz 2007

SAAF-Iraklı Sünni aşiretlerle el-Kaide örgütü arasındaki çatışmalar tırmanırken el-Kaide’nin Sünni

SAAF-Iraklı Sünni aşiretlerle el-Kaide örgütü arasındaki çatışmalar tırmanırken el-Kaide’nin Sünni kentlere yönelik saldırıları artıyor.

 

Felluce’deki polis kaynakları, el-Kaide’ye bağlı silahlı militanların dün gece Bağdat’ın 50 kilometre batısındaki Felluce kentinde dün gece yapılan bir düğün törenine saldırı düzenlediğini bildirdi.

 

Felluce kentinin doğusundaki el-Kereme bölgesinde bir polis ailesinin yaptığı düğün törenine düzenlenen saldırıda 28 kişinin öldüğünü belirten polis kaynakları, yaşanan çatışmada saldırganlardan beşinin de ölü olarak ele geçirildiğini belirtti.

 

Düğün törenine 20 araçlık bir konvoyla saldıran militanların düğündeki 40 kişiyi de kaçırdıklarını belirten güvenlik yetkilileri, polisin takibi sonucu teröristlerden beşinin öldürüldüğünü ve kaçırılanlardan bir kısmının kurtarıldığını açıkladı.

 

Teröristlerin düğün töreninden kaçırdıkları 16 kişiyi yaktıklarını belirten Irak polisi, aralarında damadın da bulunduğu 7 kişinin ise başlarının kesilerek öldürüldüğünü ifade etti.

 

Öte yandan bugün Sünni aşiretlerle el-Kaide militanları arasında yoğun çatışmaların yaşandığı Ramadi kentinde düzenlenen iki ayrı bombalı intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 20 kişi öldü, 40 kişi de yaralandı.

 

Ramadi Emniyet Müdürü Albay Tarık ed-Duleymi, iki bomba yüklü araçla gerçekleştirilen intihar saldırısının bir pazar yerini hedef aldığını belirtti.