Livni: Lübnan’daki hataya Gazze’de düşülmemeli

05 Temmuz 2007

SAAF-İsrail Dışişleri Bakanı Tzippi Livni, Gazze şeridine geniş çaplı bir askeri operasyon yapılarak

SAAF-İsrail Dışişleri Bakanı Tzippi Livni, Gazze şeridine geniş çaplı bir askeri operasyon yapılarak Lübnan savaşında yapılan hataya ikinci kez düşülmemesi gerektiğini söyledi.

 

İsrail’in geçtiğimiz yaz Lübnan savaşında düştüğü hataya tekrar düşmemesi gerektiğini belirten Dışişleri Bakanı Livni, ordudan da karar verme sürecinde Dışişleri Bakanlığı’nın da yer alacağı alternatif planlar hazırlamasını istedi.

 

“İsrail hükümetinin çalışma tarzının askeri düzeyden diplomatik düzeye doğru değişmesinin vaktinin geldiğini düşünüyorum” diyen Livni, hükümetin bir üyesi olarak ordu komutanlarıyla hazırlanan planların uygulanabilir olup olmadığı konusunda görüşmek istediğini belirtti.

 

Gazze’deki durumun çok karmaşık olduğunu belirten Livni, buraya yönelik bir askeri harekattan önce geniş çaplı toplantılar yapılması gerektiğini ifade etti.

 

İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz, Filistinli direniş gruplarının Gazze şeridinden attığı roketlere karşı bu bölgeye Lübnan savaşındakinden çok daha geniş kapsamlı bir askeri operasyon düzenlemeye hazır olduklarını söylemişti.