Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi’nin ismi değişti

05 Aralık 2007

SAAF-Liderliğini Abdülaziz el-Hekim’in yaptığı Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi’nin adının Irak

SAAF-Liderliğini Abdülaziz el-Hekim’in yaptığı Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi’nin adının Irak İslami Yüksek Konseyi olarak değiştirileceği açıklandı.

 

Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi Lideri Abdülaziz el-Hekim, partisinin iki gün süren kongresinin ardından bir basın toplantısı düzenleyerek ülkenin siyasi yapısının değiştirilmesini öngören “devrim” kelimesinin çıkarılarak partinin adının Irak İslami Yüksek Konseyi olarak değiştirileceğini söyledi.

 

Çok uluslu güç ile Irak güvenlik güçleri arasında yetkilerin belirlenmesi konusunda bir anlaşmanın yapılması gerektiğini belirten el-Hekim, güneyde bir federatif bölgenin kurulmasını istediklerini söyleyerek “fakat bunun gerçekleşmesi halkın desteklemesine bağlıdır” dedi.

 

Abdülaziz el-Hekim’in danışmanlarından Humam Hammudi de düzenlediği basın toplantısında Irak güvenlik güçlerinin yapılandırılması ve silahlandırılması konusunda bir takvim belirlenmesinin, işgalcilerin çekilmesi konusunda bir takvim belirlenmesinden daha öncelikli olduğunu söyledi.

 

İki gün süren kongre sonrasında Abdülaziz el-Hekim Irak İslami Yüksek Konseyi'nin başkanlığına yeniden seçildi.